Sayfalar

Nedime...

 
Ülkemizde yeni yeni canlanmaya başlayan "nedime" kavramı, aslında hem eğlenceli hem de işinizi kolaylaştıracak bir gelenek!
 
 

Günümüzde, gelinlerin en çok ihtiyacı olan şey nedir, diye sorsalar "Nedime!" deriz. Çalışan bir kadının tüm düğün detayları ile ilgilenebilmesi mümkün olmadığından, nedime geleneği gelin adayları tarafından son dönemlerde oldukça benimsenmiş durumda.
 
 
En yakın arkadaşlarınız arasından seçeceğiniz bir kaç kişi sizin düğün hazırlıkları sırasında hayatınızı kurtarabilir. Üstelik bu durum hem onlar hem de sizin için çok da eğlenceli bir hale gelebilir. Nedimelerinizi seçerken sizi çok özen gösterin. Amaç, sizin yükünüzü hafifletmek.
 


 
Nedimelerin görevleri arasından....
 
Nedimelerin yapması gereken bir çok şey vardır. Öncelikle, işe gelinlik sçeimi ile ilgili bilgi edinip, bir dosya hazırlayarak başlayabilirsiniz.  Ardından, kuaför seçimi, saç modeli gibi detayları planlayın. Kuaför ile ilgili harcamaları diğer arkadaşlarıyla birlikte ya da yalnız geline hediye edebilirsiniz. Hediye kabulünden temizliğe, çiçek seçiminden misafir ağırlamaya kadar düğün sahibinin yapması gerekenleri hatırlatın.
 
Düğünde görev alacak yakın arkadaşları buluşturun ve herkesin tanışmasını sağlayın.
 
Geline sürpriz bir bekarlığa veda organizasyonu yaparak, yakın arkadaşlarını çağırın. Bu organizasyon bir spa merkezinde ya da hamamda olabilir. Böylece gelin, düğün öncesi keyifle dinlenebileceği bir gün geçirebilir.
 
 
 
 
Düğün günü sabahı saç, makyaj, kuaförden salona gidiş, düğün öncesi fotoğraf çekimi için tam zamanında orada olun. Gerekirse hazırlanmadan önce son hazırlıklar için her şeyin hazır olup olmadığını kontrol edin. Hazırlanırken geline yardım edin. Son dakika ayak işleri ya da aksaklıklar için gönüllüler bulun. Gelinin düğün seremonisindeki isteklerini, konuşmasını ya da müzikal performansı yönetin. Kokteyl ve resepsiyona odaklanın, misafirleri dans etmeleri için piste çağırın. Gelin çiçeğinin fırlatılması, etnik dansların yapılması gibi özel anları planlayın.

Ve en önemlisi de; gelin ve damat için mutlu ancak bir o kadar stresli bir günde size ne söylerse söylesin yanlarında olmaya devam edin.
 
 
 
Nedimeler olarak düğün günü kendinize bir renk seçin ve aynı renkte farklı modelleri giyin. Böyece nedimeler olarak düğün organizasyonunda ayrışabilirsiniz. Ayrıca, bu durum fotoğraf çekimlerinde de çok hoş duruyor, bizden söylemesi.
 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder